HEPYAŞAM DERNEĞİ

HEPYAŞAM, AVRUPA İLE ASYA-PASİFİK'İN KÖPRÜ ÖRGÜTÜ OLDU

 
Ülkemizde ve dünyada hepatitsiz bir yaşam için mücadele eden Hepyaşam derneği, Avrupa’daki hasta dernekleri üst örgütünden sonra Asya Pasifik ülkelerini kapsayan üst örgüt CEVHAP’ın da üyesi oldu. 
 
Asya – Pasifik, Viral Hepatitin Ortadan Kaldırılması İşbirliği Örgütü’nden (Coalition to Eradicate Viral Hepatitis in Asia Pacific - CEVHAP) yapılan açıklamada, Hepatitle Yaşam Hasta ve Hasta Yakınları Toplumsal Bilgilendirme, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (HepYaşam) üyeliğinin örgüt yönetimi tarafından onaylandığı belirtilerek, ‘CEVHAP ailesine hoş geldiniz’ denildi.
 
Kuruluşundan hemen sonra Avrupa Karaciğer Hasta Dernekleri Örgütü'ne de (ELPA) üye olan HepYaşam böylece iki kıtadaki derneklerin çalışmalarında köprü görevi üstlenecek. 
 
CEVHAP NEDİR?
 
Asya – Pasifik, Viral Hepatitin Ortadan Kaldırılması İşbirliği Örgütü (CEVHAP)  kar amacı gütmeyen bir sivil toplum organizasyonudur.  Viral hepatitin etkisini azaltmak amacıyla kamu politikası reformu savunmak için bağımsız, multidisipliner bir organ olarak kurulan Asya Pasifik bölgesinin ilk örgütüdür.
CEVHAP, kamu politikalarının oluşturulması ve sağlık eğitimi gibi konularda hükümet organları, hasta grupları ve tıp mesleğinin paydaşlarından oluşan geniş bir yelpazedeki kuruluşlarla  işbirliği içinde çalışmaktadır.
 
Şu anda, CEVHAP’ın 15 ülkeden üyesi vardır: Avustralya, Bangladeş, Çin, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Tayland, Vietnam ve Tayvan.
 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.