HEPYAŞAM DERNEĞİ

HEPYAŞAM, BULAŞICI HASTALIKLAR KONGRESİ'NDE

Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) ve Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği işbirliği ile, 25-29 Ekim 2013 tarihleri arasında, “5. BUHASDER - Tepecik Enfeksiyon Günleri: Yaşlılık ve Enfeksiyonlar” sempozyumu düzenledi.

Bu sempozyumda ülkemiz için de giderek artan yaşlı nüfusun enfeksiyonları ele alındı. Yaşlılık ve immunite, yaşlılarda laboratuvar bulguları, yaşlılarda sağlık hizmeti ile ilişkili enfeksiyonlar, yaşlılarda toplum kökenli enfeksiyonlar, yaşlılık ve yoğun bakım, yaşlılarda sepsis, yaşlılık ve hepatitler, yaşlılık ve aşılar, yaşlılarda viral ve fungal enfeksiyonlar, yaşlı bakım evlerinde enfeksiyon kontrolü sempozyum konu başlıkları olarak seçilmişti.

Toplantının ilk gününde, Hepyaşam Başkanı Dr. Hilal Ünalmış Duda, Sosyal Yönleriyle Hepatit konulu bir konuşma yaptı. Hepyaşam Standı, sempozyum boyunca açık kaldı ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Geleneksel olarak tarihi ören yerlerine yakın bölgelerde düzenlenen sempozyumların ilki “Hemodiyaliz ve Transplant Hastalarında Hepatitler” başlığı ile 2006 yılında Çeşme’de yapılmıştı. Daha sonradan “Kronik Böbrek Yetmezliği ve Hastane Enfeksiyonlarına Bakış”, “Toplum kökenli enfeksiyonlar ve akılcı antibiyotik kullanımı” ve son olarak 2011 yılında “Temel İmmünoloji” sempozyumu da sırasıyla Gümüldür, Kuşadası ve yine Çeşme’de gerçekleştirilmişti. 

 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.